Logboek

Vroege duik.

16 juli 2012,

Zondagnacht om 02.00 uur uit bed, koffie zetten, brood pakken en dan in de auto op weg naar Den Helder. Was voor half vier in Den Helder, een paar waren er al, boot laden en om 03.45 de haven uit richting de sluis.

In de haven de sluis al opgeroepen dus die stond al bijna open zodat we gelijk door konden.

Het was nog aardedonker dat we het Marsdiep invoeren, dit keer zouden we gaan duiken op de SS Madrid. Dus ook dit keer weer door het Westgat, toen we erdoor waren leek het alsof er al een bootje lag, maar dit was gezichtsbedrog. De Red Rover zou weer ankeren zodat de Mac.O weer op een lange lijn erachter kon liggen. Er stonden nog behoorlijke golven dus er moest wel rek in het touw zitten. Het begon in het Oosten al wat lichter te worden. Nadat er was geankerd konden de duikers zich om gaan kleden want de kentering begon al bijna.

Toen de duikers beneden waren kwam de verkeerscentrale met het weerbericht, het luide als volgt, ZW wind kracht 4 ruimend naar NW 5, dus of we een tweede duik konden maken was nog te bezien. Nadat de duikers weer in de boten waren, had ik met Hugo overleg, we besloten om terug te varen achter Noorderhaaks om daar in de luwte te gaan liggen.

En sommige mensen de tijd kregen om hun wrakkenklosje weer uit de knoop te halen.

IMG_8420_-_kopie

Zo gezegd zo gedaan, daar gooide ik het anker eruit en de Red Rover kon naast ons gaan liggen.

Toen we daar een uurtje hadden gelegen kwam er vanuit het westen een hele donkere lucht aan, Hugo zei dat we de tweede duik wel konden vergeten, de wind begon ook al een beetje aan te trekken.

IMG_8364_-_kopie

IMG_8371_-_kopie

Dus het besluit was snel genomen, retour Den Helder. Om 10.30 lagen we weer in de haven.

Maar toch lekker een duik gepakt.

Coen, van de Mac.O