Logboek

Een Vandaag

We werden voor de Pinkster gebeld door de redactie van Een Vandaag of ze niet een keer met ons mee konden naar zee om daar een reportage te maken. Ze hadden Hugo via onze website benaderd, Hugo vertelde dat het hem met Pinkster niet ging worden i.v.m. de wind. Later belden ze terug en dachten dat het dinsdag wel kon. Nu dat bleek ook zo te zijn. De golfhoogte werd nog wel aangegeven boven een meter maar er stond weinig wind. Om 08.30 uur afgesproken op de haven. De radio verslaggever zou bij mij aan boord stappen en de TV bij Hugo. Peter Vet en Erik Bronsveld waren bij mij de duikers en Leonard Smiet en Richard Kooistra bij Hugo.

Onderweg werd er druk gefilmd en zelfs de drone hadden ze mee. De radioman begon bij mij zijn vragen te stellen over de nieuwe erfgoedwet, hoe wij daar over dachten, wij zijn daar zeer zeker niet blij mee vertelde ik hem.  Na een 45 minuten was het tijd om te water te gaan.

Ik zette mijn duikers bij Hugo op de lijn, die had geankerd op het wrak. Maar na tien minuten kwam Peter alweer omhoog, wat een verschrikkelijk slecht zicht. Ook de duikers bij Hugo hadden het alweer snel gezien. Erik kwam als laatste bij mij aan boord en vertelde dat hij het nog nooit zo slecht had meegemaakt. Toen alles weer binnen was voeren we weer terug naar Den Helder. Daarna moesten we nog met de filmploeg naar het museum van Hugo daar werden ook nog opnames gemaakt.

Na een paar biertjes gingen we weer naar huis. Was ondanks het slechte zicht een mooie dag.

Coen van de Mac.O