Logboek

Vreemd gaan.

Het begon eigenlijk vorig jaar in het voorjaar, toen vertelde Hugo de schipper van de Red Rover dat hij ging trouwen op 27-05-2016 j.l.. Nog van harte Hugo. Wat hij er niet bij vertelde dat hij daarna op vakantie zou gaan.
Ook  Coen van de Mac O vertelde dat hij dit weekend niet kon uitvaren voor duik activiteiten. Waarop ik nog de vraag stelde of hij trek in nasi had op vrijdagavond. Het antwoord was kort ja. Maar naarmate de  vrijdag naderde werd al duidelijk dat de wind roet in het eten gooide, geen vrijdagavond duik gevolgd met nasi op zee. Mijn vrouw de auto toegezegd voor het weekend, uitgezwaaid en op de fiets naar de Chinees voor de nasi (komt er toch nog iets goed).
Met een bord nasi op schoot voor de tv, een berichtje op de app, van Erik van Bronsveld van de Murene. Die had begrepen dat de Northseadivers dit weekend niet uitvoeren. En blijkbaar zijn goede duikers gewild. Na wat heen en weer geappt te hebben was het rond. Nu nog transport had met m'n  stomme kop de auto al aan de vrouw meegegeven voor het weekend en het is toch ruim 15 km vanaf huis naar de ligplaats van ms Murene. Maar een echte Noordzee duiker is niet voor een golf te vangen.

Na een goede rit aangemonsterd op de MS Murene. Na wat vakkundig manoeuvreer werk van Wolter Kroes, de kaptein, de haven uit richting IJmuiden. Wat een mooi schip heeft hij, voel me er meteen thuis. Maar ook hier aan boord het gesprek van de dag welke internetsite je moet hebben voor de golfhoogte.
Na nog een paar opstappers opgepikt te hebben op de sluis het ruime sop gekozen. Door de monding, door de rollers van schuim naar buiten. Lekker schommelen.

Ook hier verdeelde meningen. Maar het is ons helaas niet gegund. Rechts om keert ...... helaas, maar weer door de sluis op weg naar huis, dan maar aan het bier met worst.

Dat smaakt toch erg goed, dat hebben de mannen prima geregeld. Na weer afgemeerd te zijn nog een biertje moest toch even wachten op mijn materiaal taxi (Froukje was ook weer terug van haar weekend), kon ik weer terug op de motor zonder spullen, dat rijd wel een stuk lekkerder.
Afscheid genomen van de schipper en zijn bemanning en wel afgesproken om een keer mee te gaan om een duik te maken.
Eenmaal thuis, deze dag verwerkt onder genot van een wijntje. Je moet het toch verwerken als je een BLAUWTJE HEBT GELOPEN (alleen qua duik dan). Maar des ondanks wil ik de mannen van de Murene bedanken voor deze heerlijke dag op het water.
Wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Leonard,
De eenzame Northseadiver.