Wrakduikavond 2018

Een top avond.

Dat kunnen we wel zeggen, in de aanloop van deze avond was het weer een hoop geregel. Flyers laten maken, die moesten klaar zijn voor de Duikvaker, is de duikwereld geïnformeerd  etc. etc. Is het programma wel interessant. Maar je wordt alsmaar zenuwachtiger naarmate de avond dichterbij komt. Gaat het wel goed, is iedereen op tijd, blijft de zaal geïnteresseerd tijdens de lezingen. De opening is ook altijd wel weer een dingetje, maar een uurtje voordat we van start gaan een biertje erin helpt wel degelijk. We waren dit keer een maand later dan normaal, de zaal was elk weekend verhuurd tot de bouwvak 2018. Maar er was nog een datum de 21e april. Dus dan maar wat later. Als eerste hadden we een film van Klaudi Bartelink, een promofilm voor het wrakduiken, geweldig gedaan.

Hierna mocht de Heer Teun Cabaret, Rescue helikopters vliegkamp de Kooi. Een prachtige presentatie over helikopters van defensie in verschillende taken. Met leuke en spannende filmpjes.

Om 21.00 uur pauze.

Daarna kwam Ernst Jongejan van de Northseadivers met een prachtige presentatie van een onlangs gevonden Royal Navy wrak in de gronden van Noorderhaaks. Geweldig gedaan!

Na Ernst was er een filmpje van Stichting Heroes 4life. www.heroes4life.eu

Vervolgens een pauze.

En als laatste spreker Seger van den  Brenk van Periplus. Een mooie presentatie over multibeam opnames in hoge resolutie. En als toetje een filmpje van een onderzeeër in de Noordzee van Araid Wreckdiving. Dit alles liep als een trein en om 23.30 uur sloot Coen de avond af en bedankte iedereen namens het team.

Namens de Northseadivers

Coen Onstwedder

 

 

Ja, het was weer de beurt aan de Northseadivers.

Na overleg tussen ons vieren (Hugo, Peter, Leonard en mijzelf) hadden we een programma bedacht, nu nog even kijken of we ook sprekers konden krijgen.

Bij Smit Salvage ging het redelijk vlot en ook de Lamlash was geen probleem, Jouke Spoelstra was na een telefoontje ook geregeld.

Maar Jouke belde al redelijk vlot terug dat hij dat weekend in belgië zat.

Das jammer! Maar dat werd later weer omgedraaid Jouke kon wel, gelukkig.

Met de Heer Cabaret van Search and Rescue verliep het wat moeizamer, maar uiteindelijk gaf die ook positief bericht.

De zaal was al besproken 12 maart was de datum.

In januari gingen we online om in te kunnen schrijven.

Het ging zeer traag, op facebook werd het wel gedeeld maar toch ging het niet snel.

Ik werd al redelijk nerveus, straks zitten we daar met 50 man of zo.

Eind januari stond de teller op 50, eind februari op 100 en 10 maart op 140.

Uiteindelijk stond de teller op 158.

De avond kon beginnen.

Maar daar kwam Hugo aangelopen met de telefoon in de hand, hij zei tegen mij, ik heb slecht bericht, ik zei hoezo?

Nou Meneer Cabaret moet wegens familie omstandigheden afzeggen voor de presentatie. 40 minuten voor we ging starten dit bericht.

Ik stond met de handen in het haar.

Wat nu??

Met zijn vieren allerlei ideeën en gedachten. We wisten dat Jouke Spoelstra ook in Volendam was. Misschien kon die ons redden?

Maar even bellen, ja hij stapte net de auto uit, nadat ik het uitgelegd had wat er was gebeurd kwam hij naar de zaal gelopen om ons uit de brand te helpen.

Hij had ook de presentatie van de O13 bij zich.

Hij vertelde dat hij die ook bij de Zeester had gehouden, nou dat vonden wij niet erg.

Dus zo werd het evengoed nog een gevuld programma.

Om 18.45 uur deden we de deuren open, langzaam begon de zaal zich te vullen.

En om 19.35 uur gingen we van start.

Dus zoals gezegd deed Jouke Spoelstra de eerste presentatie.

Rene Robben (Diving Superintendent) stond daar voor Smit Salvage, die deed het ook geweldig.

En als laatste Hans Hoogendijk samen met Jouke Spoelstra met de indentificatie van de U31.

Als laatste nog mooie beelden van Peter van Rodijnen en Klaudi Bartelink.

Het was weer een geslaagde avond.

Iedereen nogmaals hartelijk bedankt en graag tot 2018.

Coen.

De Northseadivers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wrakduikavond 2012,

Na behoorlijk wat voorbereiding met hier en daar wat tegenslag was de zaterdagavond daar.

In eerste instantie waren wij weer bij van der Valk geweest in Katwoude, die gingen de zaal verbouwen zodat wij daar niet meer daar terecht konden. Toen verder gezocht en kwamen wij bij de nieuwe locatie terecht.

Wrakduikavond 2014.

 

Na een stevige voorbereiding was alles geregeld, in de loop van januari kregen we al wat inschrijvingen binnen, ook waren wij de media natuurlijk aan het bestoken dat wij weer een wrakduikavond hielden.

Maar wij kregen ook de vraag wie de sprekers waren. Dus toen nogmaals de sprekers benaderd of zij de datum van 8 maart vrij hielden.

Dat was geregeld.

De inschrijvingen gingen wel door maar niet zoveel als wij gewend waren. Vorig jaar was dat ook al de trend bij de Zeester. Maar een week voor de wrakduikavond kregen wij een mailtje van Subsea Services dat hij onverwachts naar Dubai moest voor het werk. Dat was balen, wij zouden de maandag of dinsdag nog even contact daarover hebben of er nog een collega bereid was om het over te nemen. Ondertussen was ik al aan het bellen of ik een ander bedrijf kon krijgen om een presentatie te geven. Wij hebben in die week denk 30 telefoontjes gepleegd maar iedereen had het heel druk. Op vrijdag de KNRM gebeld (hoofdkantoor) of die nog iemand konden leveren.

Maar helaas dat ging ook niet meer lukken.

Wij hadden die week op KNRM station Den Oever nog een avond gehad over duikmaterialen, misschien konden die iets voor ons doen. In de middag contact gehad met de schipper van dat station en die beloofde om mij in de avond te bellen en om 18.55 uur kwam het verlossende telefoontje, Schipper Rijert Jorna zou komen.

Daar waren wij super blij mee.

Dus zaterdag 8 maart met goede zin naar Volendam, want wij zouden om 15.00 uur nog even langs de zaal gaan om te testen, toen wij in Volendam aankwamen kreeg Hugo een belletje dat er om 18.00 uur volk was. Lekker dan.

Dan zouden wij nog aan tafel zitten.

Dus dat werd 18.30 uur, binnen gekomen hoorden wij dat het scherm stuk was waardoor wij met een losse beamer en een los scherm aan de gang moesten. Dat was een grote tegenvaller, het geluid was dus ook nog niet gereed, ikzelf kreeg het toch wel wat warmpjes van dit gekloot, maar gelukkig was Rene van de Berg van ICT Technoberg Purmerend daar om ons uit de brand te helpen. Hierdoor werd het toch nog een geslaagd evenement.

Voor 2016 hebben wij genoeg presentaties en sprekers want dan kunnen ze allemaal.

Daarnaast gaan de Northseadivers zelf ook een mooie film maken.

 

Tot dan.

Namens de Northseadivers,

Coen Onstwedder

Het was weer zover, Wrakduikavond 2010, Hotel Volendam te katwoude.

09.30 uur Ferry opgehaald en hierna naar de geluidsman gereden om de speakers en versterker te halen.

wrakduik1wrakduik2