Logboek

Zaterdag 16 november zag er redelijk uit om te gaan duiken, dus spullen in de auto en naar Den Helder, iedereen was op tijd dus op naar de sluis. Maar nadat ik had opgeroepen kreeg ik de melding van de sluis dat hij stuk was. Nog een halfuur gewacht, maar de monteur was nog onderweg, dus weer terug naar de haven en in de auto. Jammer.

Zondag 17 november zag er nog beter uit dan de zaterdag. Met Richard, Hugo, Han en Michael naar buiten. We hadden het plan om naar de E47 te gaan, daar aangekomen zag ik al op de radar dat er een behoorlijke vlek onze richting op kwam. Met deze koers zou hij recht over het wrak komen, dus op de AIS gekeken welk schip dit was, naarmate het dichterbij kwam zagen we uit de grijze massa een kolossaal gevaarte aankomen. Drie slepers en een brok booreiland. Toen een van de slepers opgeroepen of wij konden blijven liggen of dat wij moesten wijken, die ging even overleggen met de andere slepers die voorop voeren. Toen hij bij mij terug kwam vroeg hij of wij wilden wijken en met de vraag hoeveel water er boven het wrak stond. Nadat wij door hadden gegeven hoeveel water er stond, gaven wij aan dat we meer naar het westen gingen om dan een ander wrak te pakken. We werden hartelijk bedankt. Dan maar strak tegen de route aan om op een coaster te duiken. Hier zag het water er ook beter uit dus helemaal goed. Michael was voor het eerst mee op de Noordzee en zou zijn eerste wrakduik gaan maken, nadat wij hem wat theorie bijgebracht hadden ging hij overboord.

Richard zou hem begeleiden.

Boven was het inmiddels gaan miezeren en trok het wat dicht, op de radar had ik geen schepen meer in de buurt alleen in de route, maar daar hadden we geen last van.

Na een 35 minuten kwam Michael als eerste weer boven met een behoorlijke grijns op het gezicht.

Zijn eerste woorden waren, wat is dit prachtig, te gek. Dus ik denk zo maar, weer een Noordzeegek erbij.Toen alles weer aan boord was hebben we even een kopje soep genomen om wat bij te komen. Hierna begonnen we aan de terugreis, om 15.15 uur waren we weer in de haven. Was weer een heerlijke dag.

Coen, van de Mac.O