Logboek

16-11-2014,

Het zag er redelijk uit voor zondag, dus even in de telefoon gekropen om te kijken of er nog duikers waren die naar zee wilde. Hugo was zaterdag de 15e ook geweest,  ikzelf was verhinderd. We hoefden niet vroeg weg wat de kentering viel om half twee. Dus 11.00 uur  in de haven om rond 11.20uur weg te varen richting de sluis. Peter was ook mee ondanks dat we zaterdagavond zijn verjaardag hadden gevierd. In de sluis kwam er opeens  een vlaai te voorschijn,  dit omdat Bjorn deze dag jarig was. Na de felicitaties vielen we aan. Het smaakte  goed en dat werd ook gezien op de Red Rover die vlak voor ons lag in de sluis.

Dus toen de Mac.O maar even naast de Red Rover gevaren om deze vlaai te delen. Het weer zat niet mee vandaag, alleen maar regen, de wind viel wel mee. Via het Westgat naar buiten om daar naar de SS Newnham te gaan.

Dat wrak ligt vlak naast de SS Madrid, dat komt omdat er in het verleden veel schepen vast gelopen/vergaan zijn op de Keizersbult. Het zicht onderwater was beter dan bovenwater, wat een grauwe dag. En het bleef maar regenen.

De Red Rover had geankerd en ik zou mijn duikers op de ankerlijn van hem afzetten. Toen iedereen naar beneden was lag ik de Mac.o weer achter de Red Rover, Michael had een 12 litertje dus die verwachte ik met een halfuur terug en dat was maar goed ook want Hugo zag ik een beetje rood aanlopen achter in de kuip van de Red Rover want hij kon zijn vinnen niet vinden. Ik vroeg of hij ze had meegenomen naar huis, maar hij zij dat hij alles had laten liggen zaterdag. Ik riep tegen hem dat Michael zo boven kwam en dat hij zijn vinnen maar moest pakken. En voor dat ik uitgesproken was kwam Michael boven. Die gaf zijn  vinnen aan Hugo en kwam daarna bij mij aan boord.

Na 45 minuten kwam Peter omhoog, die zijn pak lekte behoorlijk dus hij had het koud gekregen. Bjorn hield het uit beneden die was al 5 kwartier onder, dubbel 10 met 34%. Bij de Red Rover waren er ook al weer een paar aan boord, alleen Hugo moest nog boven komen. Toen uiteindelijk de hefballon boven kwam gooide we de Mac.O los en bleven in de buurt van de hefballon.

Toen alles aan boord was gingen we met de Mac.O een stukje naar het zuiden om daar een puntje na te kijken met de sonar. De Red Rover ging direct richting het Westgat, we hadden afgesproken dat als ik klaar was wij via Zuiderhaaks weer naar het Westgat aan de binnenkant zouden varen om gezamenlijk terug te gaan naar Den Helder. En toen wij bij de S6a voeren hoorden we de Red Rover al de centrale roepen dat zij uit het Westgat kwamen met bestemming Den Helder. En net voor het Molengat sloten we bij hun aan. Dit was weer een goede duik geweest met 10 meter zicht, maar wel waarschijnlijk de laatste van het seizoen.

Coen van de Mac.O