Logboek

Het hoefijzerwrak.

De planning was om naar de HMS Apollo te gaan, dus met Richard, Leonard en Ernst en ikzelf via het Westgat naar buiten, maar er stond al een best golfje. Ernst vroeg, zie je eigenlijk wel wat door de ramen, nou af en toe antwoorde ik. We kregen behoorlijk water over, dus toen we vlakbij het wrak waren en we alleen maar donker water zagen besloten we om de Waddenzee op te gaan. Weer aangemeld bij VC Den Helder dat het met NW5 even te gek was om buiten te duiken en dat we richting de T13 zouden gaan. Daar gingen we even scannen maar konden op de positie niets vinden waar er een was blijven haken. Toen we wat zuidelijker voeren richting Malzwin zagen we iets op de side scan. Was een redelijke bult en even verder weer zoiets.

We dachten eerst dat het één wrak was maar het zijn twee ronde structuren. Toch maar even kijken op de grootste bult. Het water zag er niet echt lekker uit en er was genoeg bewolking, dus het zou wel eens op de tast moeten. Richard ging als eerste erin gevolgd door Ernst en Leonard.

Ik was benieuwd hoelang ze zouden weg blijven. Ik was even aan het rommelen aan boord toen ik iemand door een automaat hoorde ademen, het was Richard, ik vroeg aan hem , geen zicht? Ach 50 cm zei hij.

Nou dat schiet niet op, ik werd er geen wijs uit, een zooitje troep. Ernst kwam als tweede omhoog, die dacht aan 2eWW wrak. Bult ijzer maar lijkt wel gestort. Leonard bleef langer weg, dus er werd al gauw gesuggereerd die heeft weer wat gevonden!

Maar toen die omhoog kwam zagen we eerst een hoefijzer en daarna Leonard. Er liggen er nog meer riep hij, nou ik moet er dan nog 3 hebben riep ik, er werd direct met de middelste vinger gewezen. Toen alles weer opgedroogd was voeren we nog even naar Richard en Teunis die aan boord van de TX21 waren in de haven van Oudeschild op Texel. Na Oudeschild weer rustig naar Den Helder gevaren,

in de haven boot afgetankt en weer op huis aan. Toch een lekker dagje op het water.

Coen van de Mac.O