Logboek

23 oktober 2016

Het weer zag er redelijk uit voor de zondag. Dus de app eruit op donderdag, 3 duikers , dus we gaan. We hoefden niet zo vroeg uit te varen, om 11.30 uur pas en in het gebied waar we zouden duiken hadden we bijna 2 uur de tijd. Richard en Peter gingen direct uit de haven mee en Jeroen zouden we oppikken bij de Joke Dijkstra (reddingboot Den Helder). Nadat we Jeroen aan boord hadden gingen we naar het Westgat, daar tussen de bankjes door naar dieper water. Nou ja diep, dat viel ook wel mee. Peter ging als laatste overboord, die was een beetje katterig want er stond nog een lekker golfje met hier en daar een kopje erop. Was geen deining maar een echt golfje. Dus opeens ging snel de nekseal dicht en binnen twee minuten was hij vertrokken.  We lagen wel volgens mij rond om in de spiering of een andere kleine vis want het barste van de Jan van Gents en meeuwen.

Na 50 minuten kwam de eerste boven met de tweede op de vinnen en al spoedig kwam ook het anker omhoog. Gauw de spullen binnenhalen en naar het volgende wrak, dat was de Mary Emma. Anker erin en Jeroen ging als eerste en Richard  5 minuten later, Peter hield het voor gezien. Wat nu Jeroen alweer boven? Wat is er aan de hand. Nou Coen ik weet niet waar je het anker neer gegooid hebt maar ik zie totaal niets daar beneden. Het is een compleet zwart gat. Nou kom maar aan boord.

Dus nu even wachten of Richard het wel ziet daar beneden. En jahoor niet veel later kwam de ballon aan de oppervlakte met het anker eraan. Richard kwam er al snel achteraan. Nou dit is ongelofelijk zo dicht bij dat andere wrak maar hier is het zicht nul riep Richard.

Toen alles aan boord was pakte Peter het roer en voeren we via het Molengat weer naar Den Helder toe. Jeroen weer afgezet bij de reddingsboot en wij naar de sluis.

Was weer een heerlijke dag.

Coen van de Mac.O