Logboek

Via de NIOZ haven

2 juni,

Eerst even naar de overkant( Texel) NIOZ haven en dan naar het Westgat om naar buiten te gaan. Reinier appte mij s’avonds of wij nog gingen duiken want Texel voer niet. Ja melde ik, wij gaan. Ben om even over half acht bij je in de haven. Maar Reinier lag natuurlijk onder zijn Texels schapendekbed, even bellen, twee minuten ben ik er. De spullen aan boord en gas erop. We voeren met 15 knopen richting het Westgat, daar stond er wel een golfje maar prima te doen. Ernst, Richard en Reinier waren de duikers. Buiten gekomen eerst even over het wrak heen om daarna te ankeren, zag er redelijk uit, de bloei is er aardig uit. Ernst en Richard lagen er als eerste in daarna sprong Reinier overboord.

Na drie kwartier kwamen de mannen weer boven, ik trok de ankerlijn binnen en startte daarna de motor om naar het volgende wrak te varen. Dat was niet ver, anker ging er gelijk weer in en de mannen erachter aan.

Ook deze keer bleven zij 40 a 50 minuten onder. Nadat alles weer aan boord was en de grote verhalen verstomde stuurde ik de boot weer door het Westgat richting de NIOZ haven om daar Reinier weer af te zetten. Het ontvangst comité bestond uit Teunis v/d Bor.

Coen van de Mac.O