Logboek

4-12-2016.

Mac.O vaart uit. Peter was om 06.45 uur bij mij, spullen inladen en op naar Den Helder. Het was op de weg een klein wereldje. Beetje mistig en koud. In de polder waren we even verkeerd gereden zodat we wat later aankwamen. Gauw de spullen in de boot en varen. Nog even Jeroen oppikken bij de steiger en het gat uit. We moesten even wachten tot de veerboot voorbij was en daarna kon het gas erop. Het was een beetje heiig op zee maar goed te doen. We zouden naar de Maurits gaan, daar aangekomen zag het er niet zo bijzonder uit op de sonar. Dus gaf ik aan dat we misschien de SS Stadt Emden moesten pakken. Iedereen was voor. Anker erin en omkleden.

Het was goed koud op zee, Peter brulde al, ik ga voortaan alleen nog mee als het 15 graden of warmer is.

We waren met 6 personen aan boord, was best wel druk. Maar toen iedereen onder was had ik het rijk alleen. Jeroen kwam als eerste terug maar die was ook als eerste erin gegaan.

Na 45 minuten kwam de een na de ander eruit. Tussendoor was ook Lars vanuit Egmond naar ons toegekomen met zijn boot,  kwam even goedendag zeggen.

Ondertussen was alles weer binnen en ging ik de soep opwarmen die Vincent van thuis had meegenomen.

Jeroen nam het roer.

Lars zijn boot op sleep en gaan.

Nadat Lars ook zijn soep en biertje had genuttigd stapte hij weer in zijn boot en ging richting IJmuiden/Noordzeekanaal om te vissen.

Het was ondertussen prachtig op zee geworden, zonnetje kwam door en een windje stak een beetje op. Het zicht was weer rond de 8 meter, geweldig, wat een mooie dag zo laat in het seizoen.

Coen van de Mac.O