Logboek

Zondag 28 juni 2015.

Om half 8 afgesproken om twee duiken te maken. Ik was al even eerder om de accu’s te wisselen, die waren wat minder geworden. Daarna motor gestart en de duikspullen ingeladen. Om 07.45 voeren we de sluis in. We zouden vandaag naar de Victorie gaan.

Een kottertje die in 2001 is gezonken.

In het Marsdiep werd ik gebeld door de schipper van de Narwal, die melde dat er toch nog wel een vervelend golfje stond. In het Schulpengat stond er inderdaad nog een aardig knobbeltje. Maar lekker door kunnen varen en we waren ruim op tijd boven het wrak. Maar ook buiten bleef de golf aardig doorstaan, wat resulteerde in een paar duikers die de vissen gingen voeren. Nadat de mannen hun maagje leeg hadden gemaakt gingen ze te pak en verdwenen in het donkere water van de Noordzee.

Het zicht zag er aan de oppervlakte goed uit. Donker water, is altijd goed op de Noordzee.

 

Na een 35 minuten kwam de eerste weer naar de oppervlakte, spullen aangepakt en wachten op de volgende. Hugo kwam als laatste aan boord, die had de hefballon omhoog geschoten. Toen alles was opgeruimd starte ik de motor om vervolgens naar het Malzwin te varen. Dat is op de Waddenzee. Want voor de middag werd er windje 5 voorspelt. Maar in het Malzwin zag het water er niet goed uit en het windje stond er lekker in. Dus toen besloten om het bij één duik te houden. Daarna weer koers gezet naar Den Helder waar we in de middag afmeerden.

Coen van de Mac.O