Wrakduikspecialty (NOB-CMAS)

Als Northseadivers willen we (beginnende) wrakduikers de kans geven om met zoveel mogelijk aspecten van het duiken kennis te maken. Eén van de bijzondere aspecten van duiken is het wrakduiken, en dan met name wrakduiken op de Noordzee. Duiken op de Noordzee is een hele andere grootheid als duiken in bijvoorbeeld het Twiske. Toch biedt het de mogelijkheid om hele bijzondere duiken te maken.

Medio 2011 is de gloednieuwe specialisatie Wrakduiken van de NOB uitgekomen. Wij van Northsea divers geven onder begeleiding van een ervaren NOB instructeur de specialisatie wrakduiken, inclusief brevet. Ook voor  niet leden van de NOB.

Padi en andere duikers zijn zeer welkom, wij zijn het tenslotte zelf ook.

Leerdoelen wrakduikspecialty


Na het doorlopen van deze specialisatie moet de cursist:

·         Zelfstandig een wrakduik kunnen voorbereiden;

·         Alle handelingen behorende bij een wrakduik kunnen uitvoeren, als omschreven in deze specialisatie.

      

 

Ingangsniveau 2* duikbrevet

Cursusprogramma
De specialisatie bestaat uit een theoretische gedeelte en het maken van vier wrakduiken (op de Noordzee) onder leiding van een bevoegde 2* NOB-instructeur. Deelnemers met ervaring in het wrakduiken zijn vrijgesteld van deelname aan het praktische gedeelte mits zij minstens zes wrakduiken hebben gemaakt waarvan minimaal vier op wrakken in de Noordzee, Engelse- of Bretonse kustwateren. Deze wrakduiken moeten zijn gewaarmerkt door een bondsvereniging; door een NOB-erkende duikschool of door een daartoe bevoegde 2* NOB-instructeur.

Uitgangsniveau
Degene die deze specialisatie heeft behaald is in staat om deel te nemen aan het duiken op wrakken in alle wateren. Bovendien is de deelnemer in staat mede leiding te geven bij het uitvoeren van een wrakduik. Wrakduiken is een keuzespecialisatie voor het behalen van het 4* duikbrevet. Diegene die meer informatie willen  hebben of zich willen opgeven voor deze specialisatie  kunnen dat doen door een mailtje te versturen.

Zie contactpagina, Richard Kooistra.

De instructeur zal dan contact met u opnemen

WRAKKENKAART NOORDERHAAKS EN DEN HELDER

 

Verkrijgbaar bij Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder, Museum Kaapskil op Texel en Juttersmuseum op Texel

 

 

WRAKKENREEL VOLLEDIG RVS.

Speciaal voor de Noordzeeduiker. Onverslijtbaar, zeer sterk, met reminrichting en bevestigingsoog.

 

EXCL. touw € 125,-