Logboek

11 juni 2016

Om 04.15 uur afgesproken om in te schepen, we zouden om 04.30 uur vertrekken. We waren met z’n vieren, Ernst, Richard Hugo en Ikzelf, we gingen dit keer met de Mac.O Toen ik de boot startte ging hij maar net aan in de rondte, oeps wat is dat nu weer? We zouden wat af gaan struinen, maar het weer zat niet echt mee, ik was mijn jas vergeten en het was nog echt geen zomer op zee. Brrrr, wat koud, kachel maar even aan. Maar dat duurde wel lang voordat er warmte kwam, Hugo zij al zet hem een keer uit en dan weer aan. Zogezegd zo gedaan, maar ook dat hielp niet, nog maar een paar keer, helaas, stuk. De golven waren aan de hoge kant en wat dwars. Werd weer een lekker dagje. Winderig met regen, bah. We kwamen bij het eerste wrak aan even zoeken en gooien maar met dat anker. We lagen direct vast, even wachten op de kentering en daar gingen de mannen.

Ondertussen was ik al zeiknat geregend, na een 40 minuten kwam de eerste omhoog en niet veel later de volgende. De laatste schoot de ballon omhoog en konden we de lijn binnen halen. Waar gaan we nu heen, nou laten we weer eens een oud wrak pakken. En dat deden we, wat dichter bij de kant met hoogwater moet lukken.

Maar het zicht was minder dan s’morgens met laagwater, toch lekker gedoken. Hierna alles opgeruimd en koers gezet naar Den Helder. Toen ik wat uit de koelkast pakte zag ik dat de kachelslang eraf lag, geen wonder dat de kachel geen warmte gaf, gauw aanzetten en ja hoor hij deed het weer.

Ik had deze week een nieuwe marifoon ingebouwd en met mijn hoofd onder het dashboard de slang eraf gewipt. Aangekomen in de haven toch maar even kijken waarom mijn accu’s s’morgens niet vol waren. Wat bleek mijn lader was stuk, dus toen met mach 5 naar Zaandam om nog even gauw een nieuwe te kopen.

Coen van de Mac.O