Logboek

Noordzeevirus: Ik wil te graag!

Vorige week was het plan om uit te varen en twee duiken te gaan maken, alleen hield de Noordzee daar geen rekening mee! De golven/deining zouden de gehele dag ruim boven een meter blijven. Tja dat kan gebeuren en de donderdag komt er weer een berichtje op de app. Zaterdag twee duiken en zondag één duik. Voor ik mijn agenda na heb gekeken en nagedacht antwoord ik al ziet er goed uit zaterdag! Ik heb er niet over na gedacht dat Annerie een etentje heeft geregeld. Shit, dus maar melden dat ik het niet ga redden. Ondertussen toch proberen of er een mogelijkheid is zodat ik toch mee kan gaan. Annerie de schat! verzet het etentje zodat ik het theoretisch toch kan halen. Dus meld ik bij Hugo (Red Rover) dat het wel heel krap is maar dat ik toch mee kan. Gelukkig is er nog een plaatsje vrij! Anders gezegd ik ben de enige duiker die zaterdag meegaat? Omdat de twee duiken toch erg krap worden maken we er één duik van! We vertrekken om half acht uit de haven en weten dat ook nu nog een stevige golf staat. De Zeeweer app geeft 1,10mtr aan! Hugo heeft een wrak in gedachten die in de luwte van een zandbank ligt. Ze zijn hier een hele tijd niet meer geweest. Het is de Marie Emma bij het wrak aangekomen zien we op de dieptemeter dat deze behoorlijk opsteekt. Nadat ik het anker heb gegooid moeten we ons al haasten de stroming is er al uit en kan ik direct te water. Hugo gaat een twintig minuten later zodat de boot niet lang alleen is. Het zicht is niet goed maar ik heb het ook wel slechter meegemaakt. Er is genoeg te zien en ik probeer wat foto's te maken maar er zit eigenlijk teveel stof in het water.

Toch red mijn Nikon het om er een paar redelijke foto's uit te slepen.

Na een uurtje vind ik het genoeg en ga ik tevreden terug naar de boot. Hier zie ik een viertal zeehonden die de boot nieuwsgierig in de gaten houden. 

Het duurt niet lang voor de hefballon omhoog komt en wanneer alles weer aan boord kunnen we weer terug varen. Omdat Hugo wat later dan mij te water is gegaan heeft hij ook al behoorlijk wat stroming voor de kiezen gehad.

Dit kunnen we mooi aan de boot zien die is ondertussen al meer dan twaalfhonderd meter van het wrak afgedreven. Ondanks dat we maar één duik hebben kunnen maken heb ik weer enorm genoten. Ik zit ondertussen al te bedenken of ik zondag toch mee zal kunnen gaan....

tja het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het verd.... Noordzeevirus!

Goetjes Richard