Logboek

Noordzeevirus: Ik ben te verwend!!

Na afgelopen zondag voor de eerste keer weer mee geweest te zijn met Northseadivers, is op hemelvaart opnieuw tijd om de Noordzee op te gaan. We gaan voor twee duiken en ik vertrek om half vijf in de morgen naar Den Helder. Joost moet zelf nog eerder vertrekken naar Den Helder, omdat hij helemaal uit Zeeland moet komen. Nadat we alles in geladen gaan we richting de sluis nadat we de sluis zijn gepasseerd pikken we Jeroen op bij Knrm haven daarna gaan we de vlakke zee op!, ja een vlakke Noordzee en een zonnetje erbij wat kan een wrakduiker nog meer wensen. We zijn spoedig boven het wrak en gaat het anker overboord en lijkt het zicht wat tegen te vallen. Maar toch gaat de camera mee ik ga als derde te water Jeroen en Joost zijn al onderwater en Ernst zou als laatste gaan.

Ik daal af en het zicht wordt steeds slechter en onder bij het anker zit je gewoon in een dikke algen soep ik probeer het even en zie echt geen hand voor ogen wanneer je een metertje hoger zit kun je nog wat contouren van het wrak zien. Dus na een minuut of zeven hou ik het voor gezien en Coen kijkt me verbaast aan nu al terug? Ja ik vind het zicht te slecht.

Dus wachten we af wat de rest doet zij blijven allemaal onder? Ik bekijk mijn duikbril nog eens, ja de glazen zijn helder en schoon? Coen vraagt nogeens was het zicht echt zo slecht? De rest blijft wel onder. Ja nou begin ik bijna aan mezelf te twijfelen. Het duurt toch ruim een half uur voor Joost boven komt wat een waardeloos zicht en Ernst komt daarna boven met de zelfde antwoord en ook Jeroen had dezelfde antwoord. Alleen hebben die de contouren van het wrak van boven de alg laag bekeken. Coen zegt nadat het anker omhoog gehaald is dat we nu nog een wrak kunnen pakken en hij vliegt naar het volgende wrak toe. Hij zegt het anker ligt niet precies op het wrak maar er een paar meter naast. Ik ga nu als eerste te water ook hier is het zicht niet super maar er is meer te zien dus probeer ik het wrak te vinden

en zwem mijn wrakkenreel uit en maak een halve cirkel en vind helemaal niks en dit herhaal ik de andere kant op ook hier niks? en omdat ik een half uur gezocht heb hou ik het voor gezien en de rest had de moed al eerder opgegeven heb ik het anker omhoog geschoten ik had toch de meeste lucht omdat deze verwende jongen toch alleen met zicht wil duiken. Wanneer we aan boord zijn plagen we Coen een beetje en zeg ik dat ik een verhaaltje op voel komen....Hij voelt de bui al hangen waar het over gaat. Hierna hebben we nog wat puntjes (vermoedelijke wrakken) die we willen gaan bekijken maar op al die puntjes is het zo vlak als een biljard laken? Dus gaan we naar een paar wraklocaties die bekend zijn ook hier steekt bijna niks op?

Als laatste willen we gaan proberen te gaan duiken op Henk (onder de beelddenkers onder ons het is een scheepswrak!!). We moeten nog een paar uur wachten voor we te water kunnen en liggen we heerlijk in de zon. 

Wanneer de stroming er bijna uit is lijkt het zicht hier ook tegen te vallen, maar toch neem ik mijn camera mee.

Het anker ligt mooi op het wrak en we hebben redelijk zicht en we kunnen lekker over het wrak struinen. Ik vind nog een hengel en die moet natuurlijk mee naar boven.

De tijd op dit wrak zit er zomaar op en bij het anker kom ik Ernst tegen en die wijst naar achteren en ik zie dat zijn duikfles probeert te ontsnappen dit is niet de bedoeling en ik zet deze weer vast en geef aan dat ik naar boven ga omdat ik nog een paar minuten van deco afzit. Bovenwater geven we allemaal aan dat het zicht onder redelijk goed was.

En we gaan terug richting de haven en ik verheug me al op zaterdag wanneer we weer de zee op willen gaan. Alleen heeft Coen een teleurstellende mededeling hij heeft motorpech en dat hij gerepareerd moet worden voordat er meer schade optreed. Dit is zeer teleurstellend omdat dit schip zo verschrikkelijk goed wordt onderhouden! Maar deze duiken pakken ze ons niet meer af.

Tot de volgende duik.

Groetjes Richard van de Northseadivers