Logboek

30-10-2016

Het zag er voor het weekend goed uit om weer naar zee te gaan. Maar zaterdag ging even niet want ik had andere verplichtingen. Dus werd het zondag. Er hadden er al een paar door de week aangemeld dus de app hoefde niet gebruikt te worden. 11.15 uur varen had ik gezegd. Iedereen was keurig op tijd. Bootje vol geladen en via de sluis naar de KNRM steiger om Jeroen op te pikken en daarna via het Schulpengat naar buiten. Bij de verkenner afgemeld bij de centrale en richting het wrak. Maar ernst had nog een paar puntjes waar we moesten kijken, op één puntje hadden we wel iets maar het was niet noemenswaardig dus dan maar door naar Voorpostenbootje 1109. Anker erin en nog even wachten tot de stroming wat minder werd. Jeroen ging als eerste naar beneden en het water zag er perfect uit, veel plezier riep ik en weg was hij.

Ik kon hem wel tot 10 meter volgen zo helder was het water. Daarna ging de rest overboord. Ernst, Peter en Leonard. Ik stond zelf te genieten dat ik al die duikers kon volgen. Mocht ik toch ook maar weer speelde er even door mijn hoofd. Maar ja dat is over, helaas. En wat hadden we een prachtig weer, de jas hoefde niet aan, heerlijk.

Met laagwater hadden we 22 meter water, Peter was de enigste met nitrox dus die verwachte ik als laatste. En dat was ook zo, de kentering duurde ontzaglijk lang, de duikers die omhoog kwamen met een loodrechte opstijging aan de ankerlijn.

Stroming was er niet. Dat bleek ook wel toen de hefballon omhoog kwam, ik zij nog tegen Jeroen die al boven was, we mogen wel opletten de ballon komt straks achter de boot omhoog. En opeens zag ik de ballon omhoog komen, het was zo helder dat ik hem allang aan zag komen.

Wat een prachtige dag zo aan het eind van het seizoen. Op een gegeven moment heb ik mijn oordopjes maar in gedaan, leken wel een stel kippen die voer kregen. Heb je dat gezien? Neee maar heb jij dat gezien? Neeeee, zo mooooiiii. Dus het zicht was 10+ meter. Toen ik een blikje bier pakte voor de terugweg werd het wat rustiger. Mannen ik heb genoten.

Coen van de Mac.O