Logboek

Lamlash trip

We zouden 4 dagen met de Lamlash op pad gaan. Maar het werd ons niet gegund, de wind vond dat we maar thuis moesten blijven. Voor zondag zag het er enigszins redelijk uit maar je weet het tegenwoordig niet meer. Erik Bronsveld kwam met het idee om zaterdag aan boord te stappen om daar een biertje te drinken en wat te eten. En dan vroeg uit te varen naar een wrak wat 30nm west van IJmuiden ligt. Na beraad met Hans Hoogendijk hebben we dit gedaan. Rond twaalf uur gingen we naar bed na een paar consumpties te hebben gehad. Om 04.45 uur werd de motor gestart en om 05.00 uur voeren we de haven uit. Ik ging er om 05.30 uur uit en na een opfris momentje ging ik naar de brug. Daar zat Hans Hoole, zo zei hij ben je wakker, jawel antwoorde ik, mooi dan kan ik weer naar mijn kooi, je red het. Oh ja, moet je koffie? Lekker zei  ik, nou daar zat ik dan in de stoel van de kapitein. Het was lekker rustig op zee en aan boord. Na een 1,5 uur kwam de volgende uit de kooi en zo ging het door tot alles ontwaakt was. We kwamen rond 11.00 bij het wrak aan. Hans Hoogendijk had het roer en na wat heen en weer gevaren te hebben gaf hij het sein om het anker te gooien. Hans Hoole en ik zagen niets op de sidescan, maar Hans dacht van wel, Robin en Michel sprongen erachter aan, na tien minuten kwam de ballon met anker weer omhoog, er lag niets. Dan maar weer opnieuw, dit keer ging het beter en we lagen al gauw vast.

Het wrak heet in de volksmond de Rode Poon. De een na de ander ging overboord,

Fred hield de lijst bij, wie en hoe laat de duikers  te water gingen. Het water zag er prachtig uit, helemaal blauw, leek de Middellandse zee wel.

Na de duik werd er lekker eten gemaakt, er was van alles, gebakken kabeljauw, patat en noem maar op. Super geregeld door de bemanning, moet natuurlijk ook Thea nog hartelijk bedanken voor de heerlijke hap op zaterdag en zondag. De wind was ondertussen gaan liggen en de zon scheen volop, wat een prachtige dag, was dat van de week maar zo geweest. Op dit wrak werden twee duiken gemaakt. Dus om 17.30 uur nog een keer, nou dat werd een latertje op zondag. Om 19.30 uur was de laatste uit het water en werd er weer koers gezet naar IJmuiden.

Met een gangetje van 6 knopen kwamen we om middernacht aan in de haven.

Mensen allemaal bedankt, wij hebben genoten.

Coen van de Mac.O