Logboek

Duikvaker 2015.

Op initiatief van de Northseadivers heeft de Stimon hun aangesloten donateurs benaderd om een groot wrakduikpaviljoen te maken op de Duikvaker. Ik had al langer plannen om het wrakduiken op de een of andere manier te gaan promoten en dan op een grotere schaal dan de wrakduikavond. Dus toen ik in 2014 weer eens  op de Duikvaker kwam schrok ik eigenlijk van wat er nog van over was. De hele hal 3 was leeg. Op dat moment ging er een lampje bij mij branden, dit moeten we aanpakken. Dus nog eens over nagedacht en toen de Expo aangeschreven, die reageerde vrij snel, dus na een belletje en wat mails was de afspraak gemaakt. Bjorn Sloos had aangegeven dat hij wel meewilde, daar gesprek gehad met de organisator en die was zeer positief. Uiteindelijk hadden we het voor elkaar, nu de teams nog. Het zou alleen onder de naam van de Stimon gaan en niet die van de Northseadivers. In september 2014 hadden alle schippers een mail gekregen van het bestuur of zij mee wilden doen. Er kwamen al gauw aanmeldingen binnen. Bij sommige teams moest er een telefoontje gepleegd worden. Maar uiteindelijk deden de meesten mee.

Ook hadden we een afzegging, dat was toch wel jammer want de organisatie ging er toch van uit als je ja had gezegd dat je meedeed.  Zeer vervelend.

Tijdens de vergadering in Hengelo kregen de aanwezigen uitleg hoe het vorm moest krijgen. En na een leuke vergadering was iedereen op de hoogte.

Maar er moest toch nog wel wat gebeuren, ikzelf zat daar met twee petten op, ten eerste was ik secretaris van de Stimon en aan de andere kant de doener van de Northseadivers.

Dat ging natuurlijk niet helemaal goed. Maar goed ons team kan wel tegen een stootje. Het is net een huwelijk. Het weekend voor de Duikvaker kwam ik met spit te liggen, dus moesten de andere het overnemen. Maar uiteindelijk stond er toch een stand van ons.

Coen van de Mac.O