Logboek

Een lekkere najaarsduik

De zaterdag kwam de Sint weer in Nederland, hij bracht ook wat rustiger weer mee. Dus wij mochten de zondag weer lekker een duik op de Noordzee maken! Het plan was om één duik te gaan doen. We wilden gaan duiken op de E47. We gingen vol goede moed naar de sluis omdat we in de auto op weg naar Den Helder een mooi vlak IJsselmeer zagen. Zodra we de Noordzee op waren was er toch nog een leuk golfje volgens Windguru 90 cm. Dus het was weer een hobbelige vaart.  Toen we bijna bij de E 47 aangekomen waren kwam er een groot platform aan die door een drietal slepers in toom werd gehouden, onze richting op. Dus werd er over de marifoon overleg gevoerd. Zij wilden dus over de E47 varen en wilden weten of er genoeg water voor ze stond, omdat ze ook beperkt manoeuvreerbaar waren. Dit was ruimschoots het geval dus moesten wij een ander wrak uitzoeken in de buurt, dit werd een coaster die een stukje verder lag. Nadat we voor anker lagen konden we nu ook bijna direct te water. Michael die vandaag voor het eerst meeging zou met mij mee duiken.

Nadat we bij het anker aan kwamen werden de reeltjes vast gezet en konden we het wrak verkennen. Het wrak was begroeid met anemonen en er waren veel steenbolken en  kabeljauwen, ook de krabben waren ruimschoots vertegenwoordigd.

Het was kortom weer genieten en de tijd onderwater vloog voorbij.

Na deze duik had Coen voor ons een lekker kom soep klaar staan, zodat we weer lekker warm konden worden. Nu was het weer tijd om de haven weer op te zoeken, ondertussen waren de golven ook aardig minder geworden zodat we een lekkere kalme vaart terug naar de haven hadden. Kortom weer een fantastische dag zelfs Michael was zeer enthousiast, hopelijk heeft hij niet het Noordzeevirus te pakken anders wordt het straks druk op de schepen. Voor nu heb ik mijn Noordzeevirus weer onder controle hopelijk kunnen we voor de winter nog een tochtje doen.

Groetjes Richard.