Logboek

De Day After.

 

Na zaterdag behoorlijk geslingerd te hebben varen we nu weer een Noordzee op die zich van een rustige kant laat zien. Wat een verschil. Vandaag is Peter, Leonard, Rinie en Joost mee.

Joost en moeder Rinie waren zaterdag ook mee. Joost had zijn pleister weer achter het oor geplakt, die scheen drie dagen te werken tegen zeeziekte. Maar wij hebben er niets van gemerkt, toen we zaterdag in de haven voeren begon het al. Dus Joost had zaterdag een mindere dag, qua zeeziekte. Maar vandaag zag de zee er geweldig uit, een klein rimpeltje op het water maar meer niet, gelukkig was de wind afgelopen nacht gekrompen naar het westen. Windje 2BFT. Wat wil je nog meer als wrakduiker.

We voeren naar de Emden, beter bekend in Den Helder als de kolenboot. Het zag er goed uit aan de oppervlakte, dus we hadden goede hoop. Om 10.15 konden de duikers erin.

Terwijl de duikers beneden waren kwam de Mercuur (sportvisser) dichterbij. Op een gegeven moment kwam hij te dichtbij, dus heb ik hem geroepen op VHF16, ja hij hield er rekening mee was het antwoord, maar de duikers worden er niet vrolijk van zo’n schip boven je hoofd, je kan de motor en schroef horen. Een voor een kwamen ze weer omhoog, Leonard schoot als laatste het anker omhoog. Ze hadden heerlijk gedoken, de spullen werden opgeruimd en een ieder zocht een plekje om bij te kleuren.

Het was echt zalig weer, heerlijk rustig zo zonder de wasserette van zaterdag. We voeren rustig naar het Noorden toe om de volgende duik op het wrak van de Victorie te maken wat we zaterdag zouden doen. We moesten nog wel een tijdje wachten, rond 15.15 konden ze te water. Maar het was heerlijk op zee, de wind kwam er een beetje inzetten maar was prima te doen. In de schaduw werd het wat frisser, dus in het zonnetje blijven.

Om 15.30 uur waren ze weer onder, behalve Rinie, die had het heerlijk gevonden en deed het even rustig aan met de rug. Lekker zitten kletsen met elkaar en voor we het wisten kwam het spul weer aan boord.

Hierna spullen opgeruimd en koers gezet naar Den Helder. In de haven boot gespoeld en schoongemaakt. Was weer een prachtig duikweekend.

Coen van de Mac.O