Logboek

Zaterdag 25-5-2019.

Een chocolade duik.

Het is nog vroeg in het seizoen maar het is de tweede maal dat we uitvaren, de eerste keer was het nog niet best. Maar het zag er voor het weekend redelijk uit. Weinig wind was er voorspeld, maar toen we uitvoeren was het achter Noorderhaaks aardig wit. De golven braken op de ondieptes. Via het Westgat naar buiten, toen we daar eenmaal doorheen waren viel het ondanks de hoge deining best wel mee. Alleen hadden we alle drie zoiets van dit moet niet de hele dag duren want dan gaat er zeker iemand over de muur. Het zicht leek mee te vallen. Om 11.10 uur ging de eerste overboord

gevolgd door nummer twee om 11.15 uur.

Ikzelf ben lekker in het windje gaan zitten om wat bij te komen, met deze golven met je apparatuur spelen is geen succes, dan krijg je het wat benauwd zeg maar. Een jonge zeehond kwam even een paar keer gedag zeggen en dook in de bellenbaan naar beneden.

Dus ik dacht die duikers krijgen visite, een paar maal kwam de zeehond verder weer boven om aan de oppervlakte weer naar de bellen te zwemmen om daar hetzelfde truckje te herhalen. Maar toen de mannen na drie kwartier boven kwamen hadden ze niets gezien wat op een zeehond leek.

Wel hadden ze een stoomschip gezien, tenminste eentje. De ander kon er nog geen chocolade van maken. Na de duik nog wat posities onderzocht met de sidescan, en dat was ook weer succesvol.

Daarna via het Molengat naar het Malzwin om wat nieuwe apparatuur te testen, dat verliep niet helemaal lekker.

Waarschijnlijk zat er een stekker los of een instelling verkeerd, maar het komt goed. Alleen wordt het wat vol in de hut.

Coen van de Mac.O