Logboek

Waar is dat heldere water nu?

Zaterdag  7-7-2018 afgesproken om 06.15 uur in de haven, dus wekkertje weer vroeg gezet. Peter zou mij ophalen, dus ik stond op tijd klaar. Na zo’n 45 minuten rijden kwamen we in de Den Helder aan. Richard en Harry waren al gearriveerd. Boot gestart en spullen ingeladen, sluis had ik al opgeroepen die stond klaar. Na de sluis pikte we Jeroen op bij de KNRM steiger, hierna via het Molengat naar buiten. We zouden eerst wat dieper water opzoeken i.v.m. het lage water. Dus koers naar de graanboot. Daar aangekomen zag ik op de sonar nog wel een waas in het water, dus hopen op redelijk zicht. Was even zoeken naar een goed punt voor het anker, maar bij een hoge opsteker gaf ik het sein om te gooien. Het was evengoed weer 25 meter water dus het zou ook geen duik van een uur worden.

Het was heerlijk weer, er stond nog wel een deining van dik een meter, zo niet meer. Maar prima te doen, de een na de ander ging onder, nadat alles onder was kon ik een beetje opruimen. Na 35 minuten kwam de eerste weer terug, ik vroeg hoe het zicht was, 2 meter was het antwoord, niet best. De volgende had het over 3 a 4 meter, dus we houden het op 2,5 meter. Toen de mannen weer boven waren zette ik koers naar de Ninian Patton. Daar moest ik wat plaatjes maken. Daarna naar de Madrid die er vlakbij ligt. Het zicht was hier wel heel slecht, het water was gewoon groen. Wat is er toch aan de hand met de Noordzee?

Om 14.30 uur konden de duikers te water,

dus ging Jeroen als eerste met de rest in het kielzog, alleen Peter bleef boven , die moest nog even inslingeren. Na een klein uurtje waren de duikers weer aan boord en voeren we via het Westgat weer naar Den Helder. Daar meerden we af in de haven om 16.30 uur.

Heerlijke dag.

Coen van de Mac.O