Logboek

14-5-2017

Ik was al vroeg naar Den Helder om even de sonar te bevestigen aan de Red Rover. Ik zou zelf wat sleutelen aan de Mac.O, moest nieuwe lampjes monteren. Maar onderweg al contact gehad met Leonard en die zij ga lekker mee. Ik kijk wel even riep ik. Maar toen iedereen er was kriebelde het toch en stapte ik aan boord van de Red Rover.

Met 5 personen richting het Molengat, toen we daardoor waren op een koers van 330 graden richting het wrak. Het wrak waar we op gingen duiken was de onlangs gezonken veerpont de Siebengebirge, die vanuit Vlissingen naar Finland gesleept zou worden, maar ter hoogte van Texel omsloeg en zonk.

We waren met Maarten, Leonard, Hugo , Joost en Coen. Bij aankomst eerst even met de sonar kijken, hij stak mooi op.

Het water zag er ook redelijk uit dus omkleden en plonsen. Eindelijk rust in de boot.

Er staat 25 meter water dus na 35 a 40 minuten kwam er al wat weer terug. Maarten en Joost achter elkaar.

Eenmaal in de boot waren ze super enthousiast en zeer luidruchtig, hahaha. Heb je dat gezien en dat en zus en zo, geweldig. Hugo kwam als derde weer boven en Leonard schoot het anker omhoog.

Het windje was al wat aangetrokken en op de marifoon had Hoek van Holland al windje 6. Dus alles aan boord en retour Den Helder. Om kwart voor drie lagen we weer binnen. Een heerlijke dag, genoten.

Coen van de Mac. O en voor een dag Red Rover.