Logboek

Zaterdag 20 en zondag 21 juni 2015.

Aangezien er weinig animo was om te duiken stapte ik bij Hugo aan boord. In totaal waren we met 6 personen. We gingen voor 1 duik aangezien de wind weer wat zou aantrekken in de middag. Via het Molengat naar buiten en richting de E17. Er stonden nog beste golven maar zonder koppen erop, dus we werden opgetild om daarna weer in de golven weg te zakken. Maar het waren wel rotgolven ze kwamen van alle kanten en de boot lag er dwars op. Op een gegeven moment ging er een over de muur om de vissen te voeren, dit was het sein dat de rest ook kon overgeven. Van de 6 gingen er 5 over de muur, dat was voor mij een tijd geleden. Het luchtte wel op. Daarna was ik eraf. De mannen gingen allemaal te water, Richard als eerste en die was met 30 seconden weer terug, zijn pak had iets geraakt met het te water gaan, dus daar liep het water tot zijn oksels naar binnen. De rest had een prima duik gemaakt met goed zicht. Op de terugweg nam ik het roer in de Red Rover en bracht de boot weer naar zijn haven.

Zondag,

Met 5 personen aan boord van de Mac.O.

Hugo stapte vandaag bij mij aan boord, we hadden ook Harry en David van duikteam Manta uit Amsterdam aan boord. En natuurlijk Richard van duikteam Heerenveen. De voorspellingen waren dusdanig dat ik besloot om via het Schulpengat naar buiten te gaan. Maar toen wij goed in het Schulpengat waren stond er een behoorlijke korte golf met koppen erop.

Ze waren lager als de zaterdag maar wel beroerder. Hugo vond het beter om uit te wijken naar het Wad. En inderdaad dat was het beste om te doen, zeker omdat men verwachte dat de wind in de middag naar 5bft zou gaan. Dus toen naar het Malzwin om daar te duiken. We waren ruim op tijd, dus wachten maar, maar om 12.30 uur konden de duikers te water. Richard als eerste, daarna David, Harry en Hugo als laatste.

Aan de oppervlakte zag het er niet best uit wat het zicht betrof en dat klopte wel, zo’n 1,5 meter. Maar goed toch gedoken. Toen alles binnen was voeren we weer rustig naar Den Helder. Hopelijk knapt het weer nu eens op zodat we een beetje bij kunnen kleuren op het zoute sopje.

Coen van de Mac.O