Logboek

Noordzeevirus: Familie foto...

De hele week is het op Zeeweer wisselend met de golfhoogtes. Kan het wel of niet en op vrijdag toch Coen even APPEN of het doorgaat? Helaas, Coen doet het rustig aan.  Hugo vaart wel uit, dus direct Hugo een APP sturen, is er nog plaats en kan ik mee? Het antwoord is een simpel ja. Daarna volgt het volledige bericht. We gaan om zes uur vertrekken uit Den Helder, het betekent voor mij er om half vier uit. In de haven aangekomen zie ik Hugo ook al rijden en terwijl hij uit de auto stapt: zegt hij, er staat toch weer meer wind dan gisteren. Nou, ja eerst de spullen maar inladen dan bekijken we het wel. Leonard komt vlak na ons ook de haven binnen. We kunnen mooi om tien voor zes varen. Op de Noordzee aangekomen lijkt het redelijk met in de verte wat witte koppen. In de ondieptes slingeren we toch wel een beetje, maar zodra we weer in dieper water zijn is het goed te doen. We gaan naar de E17 (Engelse onderzeeër) het zicht lijkt bij het ankeren goed en we kunnen ook direct te pak. Ik neem de ballon en de fles mee naar het anker en Leonard gaat met sidemounts duiken. Hugo zou als laatste te water gaan. Het anker lag keuring in het verlengde van de onderzeeër zodat we bij de afdaling al een mooi zicht hebben. Ik genoot van de vele jonge steenbolken en gul, ook zaten er mooie grote kreeften in de diverse gaten en zat de tijd er zo op. 

Aan de oppervlak stond er al weer een redelijke golf wat betekende dat de tweede duik er niet in zat.  Het is jammer genoeg weer tijd om naar huis te gaan, onderweg zeggen Leonard en Hugo ga je morgen ook mee, dan is het weer een stuk rustiger!

Helaas staat voor zondag een verjaardags- cadeau (een familie foto) voor mijn moeder  in de planning. Hugo en Leonard beginnen me al te verleiden met de opmerking dat het vanmiddag nog wel gemaakt kan worden, en dat ik dan morgen wel mee zou kunnen. Het is een goed idee! en heb de telefoon al in de hand! en nee ik heb het niet gedaan.....

Het is zondag inderdaad veel rustiger......

Hmmm. groetjes Richard