Wrakduikavond 2014.

 

Na een stevige voorbereiding was alles geregeld, in de loop van januari kregen we al wat inschrijvingen binnen, ook waren wij de media natuurlijk aan het bestoken dat wij weer een wrakduikavond hielden.

Maar wij kregen ook de vraag wie de sprekers waren. Dus toen nogmaals de sprekers benaderd of zij de datum van 8 maart vrij hielden.

Dat was geregeld.

De inschrijvingen gingen wel door maar niet zoveel als wij gewend waren. Vorig jaar was dat ook al de trend bij de Zeester. Maar een week voor de wrakduikavond kregen wij een mailtje van Subsea Services dat hij onverwachts naar Dubai moest voor het werk. Dat was balen, wij zouden de maandag of dinsdag nog even contact daarover hebben of er nog een collega bereid was om het over te nemen. Ondertussen was ik al aan het bellen of ik een ander bedrijf kon krijgen om een presentatie te geven. Wij hebben in die week denk 30 telefoontjes gepleegd maar iedereen had het heel druk. Op vrijdag de KNRM gebeld (hoofdkantoor) of die nog iemand konden leveren.

Maar helaas dat ging ook niet meer lukken.

Wij hadden die week op KNRM station Den Oever nog een avond gehad over duikmaterialen, misschien konden die iets voor ons doen. In de middag contact gehad met de schipper van dat station en die beloofde om mij in de avond te bellen en om 18.55 uur kwam het verlossende telefoontje, Schipper Rijert Jorna zou komen.

Daar waren wij super blij mee.

Dus zaterdag 8 maart met goede zin naar Volendam, want wij zouden om 15.00 uur nog even langs de zaal gaan om te testen, toen wij in Volendam aankwamen kreeg Hugo een belletje dat er om 18.00 uur volk was. Lekker dan.

Dan zouden wij nog aan tafel zitten.

Dus dat werd 18.30 uur, binnen gekomen hoorden wij dat het scherm stuk was waardoor wij met een losse beamer en een los scherm aan de gang moesten. Dat was een grote tegenvaller, het geluid was dus ook nog niet gereed, ikzelf kreeg het toch wel wat warmpjes van dit gekloot, maar gelukkig was Rene van de Berg van ICT Technoberg Purmerend daar om ons uit de brand te helpen. Hierdoor werd het toch nog een geslaagd evenement.

Voor 2016 hebben wij genoeg presentaties en sprekers want dan kunnen ze allemaal.

Daarnaast gaan de Northseadivers zelf ook een mooie film maken.

 

Tot dan.

Namens de Northseadivers,

Coen Onstwedder