Wrakduikavond 2018

Een top avond.

Dat kunnen we wel zeggen, in de aanloop van deze avond was het weer een hoop geregel. Flyers laten maken, die moesten klaar zijn voor de Duikvaker, is de duikwereld geïnformeerd  etc. etc. Is het programma wel interessant. Maar je wordt alsmaar zenuwachtiger naarmate de avond dichterbij komt. Gaat het wel goed, is iedereen op tijd, blijft de zaal geïnteresseerd tijdens de lezingen. De opening is ook altijd wel weer een dingetje, maar een uurtje voordat we van start gaan een biertje erin helpt wel degelijk. We waren dit keer een maand later dan normaal, de zaal was elk weekend verhuurd tot de bouwvak 2018. Maar er was nog een datum de 21e april. Dus dan maar wat later. Als eerste hadden we een film van Klaudi Bartelink, een promofilm voor het wrakduiken, geweldig gedaan.

Hierna mocht de Heer Teun Cabaret, Rescue helikopters vliegkamp de Kooi. Een prachtige presentatie over helikopters van defensie in verschillende taken. Met leuke en spannende filmpjes.

Om 21.00 uur pauze.

Daarna kwam Ernst Jongejan van de Northseadivers met een prachtige presentatie van een onlangs gevonden Royal Navy wrak in de gronden van Noorderhaaks. Geweldig gedaan!

Na Ernst was er een filmpje van Stichting Heroes 4life. www.heroes4life.eu

Vervolgens een pauze.

En als laatste spreker Seger van den  Brenk van Periplus. Een mooie presentatie over multibeam opnames in hoge resolutie. En als toetje een filmpje van een onderzeeër in de Noordzee van Araid Wreckdiving. Dit alles liep als een trein en om 23.30 uur sloot Coen de avond af en bedankte iedereen namens het team.

Namens de Northseadivers

Coen Onstwedder