Na lang nagedacht te hebben, heb ik toch besloten om ook een grotere boot te kopen. Hugo had natuurlijk al de Red Rover, maar mijn wens was om toch zelf weer een boot te hebben ondanks dat ik altijd met Hugo mee kon. Op een gegeven moment zag ik een boot in Den Helder liggen met een model wat mij zeer aansprak. Nadat ik de eigenaar had gesproken ben ik op een zaterdag naar de leverancier gegaan. Ik was eigenlijk direct verkocht. De volgende dag heb ik de leverancier gebeld of ik even langs kon komen.
Toen heb ik gelijk de knoop doorgehakt.
Het werd een Arvor 250AS.

Na 17 jaar met deze mooie boot te hebben gevaren en totaal 30 jaar wrakduiken heb ik besloten om in 2022 de boot te verkopen en te stoppen met wrakduiken.

Lengte: 8 meter
Breedte 3 meter.
Motorvermogen: Cummins 4.2 liter, 230 pk.
Snelheid: 28 knopen.

maco1 maco2 maco3

maco ov

Na hier en daar diverse boten te hebben bekeken is het uiteindelijk een Conrad 900 geworden: 9 meter lang; 3 meter breed; 135 pk 6 cilinder Ford Mermaid motor. Nadat we eigen apparatuur ingebouwd hadden en de motor een grote beurt hadden gegeven kon het duiken beginnen en dat beviel al meteen erg goed. Geen buiswater meer over je heen; uit de wind; geen geklap meer op de golven; op zijn tijd een bakkie koffie of soep en veel meer ruimte. In de loop van het jaar zijn er al veel kleine dingen veranderd en aangepast. Half december de boot naar Zaandam gevaren om hem daar uit het water te lichten voor deze veranderingen.

Zo werd er een duikplateau aangebracht , hetgeen het in- en uitgaan van het water makkelijker maakte. Ook is er een kraantje geplaatst om de wat zwaardere spullen uit het water te halen. Tevens is er in het vooronder een toilet aangebracht wat voor de dames iets comfortabeler is dan over de rand of op een emmer te gaan zitten.

rr1 rr2 rr3

rrov