schippers
De twee schippers, vlnr, Hugo en Coen.
Deze site heeft als doel ervaringen van wrakduikers te delen met andere geïnteresseerden.

Op deze site vindt u ervaringen van onze duikers, die (als het weer het toe laat) ieder weekend vanuit Den helder de Noordzee beduiken.
Dit doen wij met 2 boten: De Red Rover en de Mac. O.

Er kunnen regelmatig opstappers mee, dit is altijd voor één dag. Meestal vroeg weg en laat in de middag weer terug. Zomers kan het gebeuren dat we wat later terug zijn, dan genieten we nog even van het mooie weer.

Ons vaargebied is tussen Petten en bovenkant Terschelling, de meeste keren zitten wij in het gebied buitenkant Haaksgronden, Texel en de diepwater route.

De Northseadivers is opgezet door Coen Onstwedder en Hugo Raven, die al meer dan 25 jaar aan wrakduiken doen.
Wrakduiken is een aparte tak in het duiken.
Wilt u een keer mee met de Northseadivers stuur dan ( bij contacten ) een mail naar Coen of Hugo, dan nemen zij zo spoedig mogelijk contact met u op.

boot_1
Bitch was de eerste boot waar de Northseadivers mee naar zee gingen.
boot_2
De Rauzer volgde een jaartje later
boot_3
In 2003 kwam de Red Rover in de plaats van de Rauzer
boot_4
In 2005 kwam de Mac.O in plaats van de Bitch

De boten: na 10 jaar met kleine boten te hebben gevaren kwam er in 2003 een grotere, waardoor de Rauzer en de Bitch uit de vaart gingen. Hugo Raven kocht in dat jaar de Red Rover, een Conrad 900 met 135 PK dieselmotor. Lengte 9 en breed 3 meter.

Coen ging daarna altijd met Hugo mee, totdat Coen in 2005 in de gelegenheid kwam om ook een grotere boot te kopen, dit werd een Arvor 250AS met een 230 PK dieselmotor. Lengte 8 en breed 3 meter.